پرورش و اصلاح قارچ های خوراكی با تأكيد بر قارچ دكمه ای سفيد
نویسنده:
دكتر محمد فارسي - مهندس حميدرضا گردان
مترجم:
سال نشر:
۱۳۸۸
صفحه:
۱۴۸
نوبت چاپ:
۲

قارچ خوراكي دكمه اي سفيد، ضمن اينكه مهمترين قارچ خوراكي تجاري در سراسر دنيا مي باشد، بيش از ۸۵% توليد قارچ هاي خوراكي در كشورمان را به خود اختصاص داده است. اين كتاب مراحل مختلف پرورش و اصلاح اين قارچ را به صورت عملي توضيح مي دهد و اولين كتابي است كه در زمينه ي ژنتيك و اصلاح اين قارچ در ايران به رشته ي تحرير درآمده است. مطالب اين كتاب حاصل نتايج تحقيقات علمي و تجارب عملي ده ساله مؤلفين آن و همچنين يافته هاي حاصل از جستجو در صدها منبع علمي و مكاتبه ي شخصي با چندين نفر از متخصصين توليد و اصلاح اين قارچ در ايران و بسياري از كشورهاي ديگر مي باشد. اين كتاب مشتمل بر ۱۰ فصل مي باشد و جنبه هاي مختلف توليد قارچ از جمله زيست شناسي، ژنتيك و مسايل مرتبط با تهيه ي كمپوست، اسپاون و كنترل آفات و امراض و شرايط محيطي را در بر دارد و به بسياري از سوالات توليد كنندگان قارچ خوراكي دكمه اي و علاقه مندان به پرورش و اصلاح آن در زمينه هاي مختلف پاسخ مي دهد.

كتاب «پرورش و اصلاح قارچ هاي خوراكي با تأكيد بر قارچ دكمه اي سفيد» در ۱۴۸ صفحه و به قيمت ۲۹ هزار ريال به چاپ رسيده است.

پيشگفتار------------------------------------------------------------------- ۹

فصل اول: تاريخچه و اهميت قارچ‌هاي خوراكي------------------------------------------ ۱۱

تاريخچه پيدايش و پرورش قارچ‌هاي خوراكي------------------------------------------- ۱۱

اهميت تغذيه‌اي قارچ‌هاي خوراكي--------------------------------------------------- ۱۳

اهميت اقتصادي  و تجاري قارچ‌هاي خوراكي-------------------------------------------- ۱۵

اهميت درماني قارچ‌هاي خوراكي--------------------------------------------------- ۱۷

فصل دوم: زيست شناسي و ژنتيك قارچ‌هاي خوراكي------------------------------------- ۲۵

گياه‌شناسي قارچ خوراكي دكمه‌اي سفيد---------------------------------------------- ۲۵

آشنايي اجمالي با گياه‌شناسي برخي از مهم‌ترين قارچ‌هاي خوراكي---------------------------- ۲۹

ژنتيك و چرخه زندگي قارچ دكمه‌اي سفيد--------------------------------------------- ۳۳

فصل سوم:تهيه اسپاون---------------------------------------------------------- ۴۳

تعريف اسپاون------------------------------------------------------------------ ۴۴

تاريخچه توليد اسپاون--------------------------------------------------------------۴۴

چرا از اسپاون استفاده مي‌شود؟------------------------------------------------------- ۴۵

شرايط عمومي توليد اسپاون----------------------------------------------------------۴۶

آيا توليد كنندگان، خود اسپاون تهيه كنند و يا آن را بخرند؟------------------------------------- ۴۷

پس‌روي نژادي و حفظ نژاد------------------------------------------------------------ ۴۸

مراحل تهيه اسپاون----------------------------------------------------------------- ۴۹

فصل چهارم: تهيه بستر كشت----------------------------------------------------------- ۵۷

كمپوست سازي--------------------------------------------------------------------- ۵۷

منابع تهيه بستر كشت---------------------------------------------------------------- ۵۸

فرمول‌هاي مختلف تهيه كمپوست--------------------------------------------------------- ۵۹

دستور العمل تهيه بستر كشت------------------------------------------------------------ ۶۰

مكانيسم كمپوست سازي---------------------------------------------------------------- ۶۶

تهيه بستر كشت براي قارچ صدفي----------------------------------------------------------۶۹

فصل پنجم: رشد ميسليوم در بستر كشت، خاكدهي و عمل آوري-------------------------------------- ۷۱

رشد ميسليوم در بستر كشت--------------------------------------------------------------- ۷۱

پوشاندن بستر كشت با خاك---------------------------------------------------------------- ۷۶

عمل آوري----------------------------------------------------------------------------- ۸۰

روش‌هايي ساده براي پنج قارچ خوراكي ديگر----------------------------------------------------- ۸۴

فصل ششم: اصلاح قارچ خوراكي دكمه‌اي سفيد---------------------------------------------------- ۸۹

مهمترين مشكلات اصلاحي قارچ خوراكي دكمه‌اي سفيد----------------------------------------------- ۸۹

روش‌هاي به نژادي در قارچ خوراكي دكمه‌اي سفيد-------------------------------------------------- ۹۰

انتخاب درون نژادي------------------------------------------------------------------------ ۹۱

اصلاح برون نژادي------------------------------------------------------------------------ ۹۸

ژنوم ميتوكندريايي و نقش بالقوه آن در اصلاح عملكرد نژادهاي هيبريد----------------------------------- ۱۰۶

دستور زي ژنتيكي------------------------------------------------------------------------ ۱۰۷

اختلاط پروتوپلاست‌ها--------------------------------------------------------------------- ۱۰۷

فصل هفتم: عوامل كاهنده توليد و كيفيت در قارچ‌هاي خوراكي--------------------------- --------------۱۰۹

عوامل كاهنده زيستي با منشأ خارجي (آفات و بيماري‌ها)---------------------------------------------- ۱۰۹

عوامل كاهنده غير زيستي و يا زيستي با منشا ذاتي------------------------------------------------- ۱۲۹

فصل هشتم:تاثير مكمل‌هاي غذايي بر بهبود عملكرد و كيفيت قارچ‌ دكمه‌اي سفيد---------------------------- ۱۳۱

اصول و تعاريف-------------------------------------------------------------------------- ۱۳۱

انواع مكمل‌هاي غذايي و تاثير آن‌ها بر عملكرد و كيفيت‌ قارچ‌ خوراكي دكمه‌اي سفيد--------------------------- ۱۳۲

زمان مصرف مكمل‌هاي غذايي------------------------------------------------------------------ ۱۳۳

ميزان مصرف مكمل‌هاي غذايي---------------------------------------------------------------- ۱۳۵

اثر غني سازي بر تركيبات شيميايي و ارزش غذاي قارچ‌----------------------------------------------- ۱۳۶

فصل نهم: رعايت بهداشت در واحد صنعتي پرورش قارچ----------------------------------------------- ۱۳۷

منابع----------------------------------------------------------------------------------- ۱۴۳

 

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved